Државно првенство - водство и болдер натпревари, Скопје и Битола 2018

Државно првенство - водство и болдер натпревари, Скопје и Битола 2018

Натпреварувачката 2018 сезона, започна со натпреварите во Скопје и тоа во Водство и Болдер кои се одржаа на 22 Април, за на 12 Мај се одржа и вториот Болдер натпревар во Битола. Учество земаа спортско качувачките клубови Екстрем Скопје, Карпош Скопје, Астибо Штип, Вертикал Битола и Златоврв Прилеп. 

Државно Првенство-Болдер натпревар “Пластикман“ Скопје 2017

Државно Првенство-Болдер натпревар “Пластикман“ Скопје 2017

Заврши и последниот Болдер натпревар од Државното Првенство во спортско качување, кој го носи името “Пластикмен“. Учество земаа 70 натпреварувачи и тоа 33 во детска и младинска и 37 во сениорска категорија од клубовите СКК Екстрем и Карпош од Скопје, СКК Златоврв од Прилеп, Астибо од Штип и СКК Вертикал од Битола.  
Најуспешен клуб оваа натпреварувачка сезона е СКК Златоврв од Прилеп, второ пласиран КК Астибо Штип, трето пласиран СКК Карпош од Скопје, па СКК Екстрем Скопје, па СКК Вертикал од Битола и на крајот СКК Вардар од Скопје. 

До следниот натпревар ви пожелуваме,
Среќна и успешна спортска нова 2018 година!

Државно Првенство-болдер натпревар Прилеп 2017

Државно Првенство-болдер натпревар Прилеп 2017

Прилеп повторно беше домаќин на најмладите спортски качувачи j натпреварувачи. Се одржа Болдер натпревар во болдер вежбалната Кибритче во Прилеп, во организација на СКК Златоврв Прилеп. Учество земаа натпреварувачи од Прилеп, Штип, Битола и Скопје во категории од 6 до 16 годишна возраст. 
Поздрав до организаторот и сите учесници!

атомска-мравка-2017-резултати

атомска-мравка-2017-резултати

БАЛКАНСКО МЛАДИНСКО ПРВЕНСТВО “Атомска Мравка“ 2017

Светско Младинско Првенство 2017

Светско Младинско Првенство 2017

СВЕТСКО МЛАДИНСКО ПРВЕНСТВО во спортско качување, Иннсбрук, Австрија
https://ywch.austriaclimbing.com/en.html

Македонската Младинска репрезентија составена од Виктор Трповски, Стефанија Перканоска, Христо Белокапоски и Владимир Трповски, ќе ја преставуваат Македонија на најгилемиот спортски настан оваа година за младинското спортско качување. Првенството се одржува во срцето на Тиролските Алпи во Иннсбрук, Австрија, од 28 Август до 10 Септември 2017 година. Пријавени се 69 земји од целиот свет и 700 натпреварувачи во три и категории Млади А и Б и Јуниори, кои пак се натпреваруваат во три различни дисциплини - Болдер, Брзинско и Водство. 

Исто така ова Првенство носи учество Младинската Олимпијада во Буенос Аирес 2018 година. 

Да им посакаме успех и да ги бодриме https://ywch.austriaclimbing.com/en.html