Младински Олимписки Игри 2018

Младински Олимписки Игри 2018
Почитувани,

Вчера пристигна убава вест испратена од IFSC со која не информираат дека спортското качување ќе биде дел од Младинските Олимписки игри 2018 година во Буенос Аирес, Аргентина. Нормите за учество ќе се стекнуваат во 2017 година и тоа со севкупен пласман од дисциплините Водство, Брзинско и Болдер. 

Се надеваме дека Македонија ќе има преставник на оваа Олимпијада.

https://www.olympic.org/news/three-new-sports-to-join-buenos-aires-2018-yog-programme