Државно Првенство-болдер натпревар Прилеп 2017

Државно Првенство-болдер натпревар Прилеп 2017

Прилеп повторно беше домаќин на најмладите спортски качувачи j натпреварувачи. Се одржа Болдер натпревар во болдер вежбалната Кибритче во Прилеп, во организација на СКК Златоврв Прилеп. Учество земаа натпреварувачи од Прилеп, Штип, Битола и Скопје во категории од 6 до 16 годишна возраст. 
Поздрав до организаторот и сите учесници!

Најуспешни беа СКК Астибо од Штип со освоени најголем број медали, на второ место СКК Златоврв од Прилеп, па СКК Карпош од Скопје и СКК Екстрем од Скопје.