Водство и Болдер натпревар мај 2017

Водство и Болдер натпревар мај 2017
Имаме чест и задоволство да ве поканиме на натпревар од Државното првенство во спортско качување.
Натпреварот ќе биде во дисциплините ВОДСТВО и БОЛДЕР, за сите категории.
Ќе се одржи на СКК Карпош Скопје на 13 Мај, сабота и тоа прво во Водство, па попладнечки во Болдер.
Редослед:
08.00час -Отворена изолациона зона
09.30час- Затворена изолациона зона
09.45час- Оглед на насоките
10.00час- Старт за сите категории. Ќе се качува една насока.
 
17.00час - Отворена изолаиона зона 
18.00час - Старт на најмалата категорија. Како завршува една категорија, следните категории влегуваат во изолација и се модифицираат насоките и започнува повторно натпреварот. 
 
Исто така сите натпреварувачи ќе треба да покажат членска карта заверена со потпис и печат од Спортска медицина и натпреварувачка лиценца за оваа календарска година. 
 
Со спортски поздрав,
Здравко Петровски
претседател