Светско Младинско Првенство 2017

Светско Младинско Првенство 2017

СВЕТСКО МЛАДИНСКО ПРВЕНСТВО во спортско качување, Иннсбрук, Австрија
https://ywch.austriaclimbing.com/en.html

Македонската Младинска репрезентија составена од Виктор Трповски, Стефанија Перканоска, Христо Белокапоски и Владимир Трповски, ќе ја преставуваат Македонија на најгилемиот спортски настан оваа година за младинското спортско качување. Првенството се одржува во срцето на Тиролските Алпи во Иннсбрук, Австрија, од 28 Август до 10 Септември 2017 година. Пријавени се 69 земји од целиот свет и 700 натпреварувачи во три и категории Млади А и Б и Јуниори, кои пак се натпреваруваат во три различни дисциплини - Болдер, Брзинско и Водство. 

Исто така ова Првенство носи учество Младинската Олимпијада во Буенос Аирес 2018 година. 

Да им посакаме успех и да ги бодриме https://ywch.austriaclimbing.com/en.html