Државно првенство во спортско качување - болдер натпревар

Државно првенство во спортско качување - болдер натпревар

 Штип беше домаќин на 50 млади натпреварувачи 👏🏆✌️најмасовен натпревар до сега во нашиот град, а по некоја случаjност и бројка со која симболично го одбележавме 50 годишното постоење на Друштвото на планинарски спортови "Лисец" без кое сето ова немаше да постои 🥳 Благодарност до СКК Екстрем Скопје, СКК Карпош Скопје, СКК Златоврв Прилеп и до нас КК Астибо Штип со сите учесници, медалисти, судии и помагачи на овој настан...со искрени желби за уште поголема бројка наредната година!

- Јован Иванов организаторот на болдер натпреварот во Штип кој се одржа на 19.10.2019 година