Државно првенство-Скопје, Мај 2021

Државно првенство-Скопје, Мај 2021

Државно првенство-натпревар во Водство дисциплина

 

После две години Корона пауза се одржа Државно првенство-натпревар во спортско качување во дисциплина Водство. Учество земаа натпреварувачи од спортско качувачките клубови и тоа Екстрем Скопје, Карпош Скопје, Астибо Штип, Златоврв Прилеп. 
Иако времето не ни беше наклонето, сепак организаторот даде се од себе за успешен натпревар, за што им се заблагодаруваме на сите натпреварувачи.
Со медали се закитија :
Млади ф
1. Нина Николиќ-СКК Карпош Скопје
1. Давид Берков-КК Астибо Штип
2. Јордан Стојанов-КК Астибо Штип
3. Васил Милошевски-СКК Карпош Скопје
Млади Е
1. Калина Ивановска-СКК Екстрем Скопје
2. Дарија Зографска-СКК Екстрем Скопје
3. Ирина Узунова-КК Астибо Штип
1. Васил Караѓозов-КК Астибо Штип
2. Дајман Милошев-СКК Карпош Скопје
3. Стефан Михајловски-СКК Екстрем 
Млади Д
1. Натали Трангалова-КК Астибо Штип
2. Лина Симонова- КК Астибо Штип
3. Софија Јорданова-КК Астибо Штип
1. Симон Танчески-СКК Екстрем Скопје
2. Мартин Стојанов- КК Астибо Штип
Млади С
1. Ангела Грашеска-СКК Екстрем Скопје
2. Цвете Јандреоски-СКК Златоврв Прилеп
3. Нела Ангелова-КК Астибо Штип
1. Гордан Зографски-СКК Екстрем Скопје
2. Игнат Санев - КК Астибо Штип
3. Иван Џеков- КК Астибо Штип
Млади B
1. Ева Џагора-СКК Екстрем Скопје
2. Сара Трајковска-СКК Златоврв Прилеп
3. Астрид Бенгтссон-СКК Екстрем Скопје
1. Матеј Марков-КК Астибо Штип
2. Александар Ризески- СКК Златоврв Прилеп
3. Јован Лонгуров-КК Астибо Штип
Млади А
1. Ања Марковска-СКК Карпош Скопје
2. Михаела Санева-КК Астибо Штип
1. Николче Ангеловски-СКК Златоврв Прилеп
Сениорки
1. Мирјана Стојанова-КК Астибо Штип
2. Мила Митреска-КК Астибо Штип