Прв болдер натпревар за 2021 на природна карпа!

Прв болдер натпревар за 2021 на природна карпа! 
Одличен амбиент на локалитетот Штавица-Прилепско и прекрасни болдер насоки спремени од организаторот СКК Вертикал - Битола.
 
Честитки до сите учесници и победници.
Во иднина се почесто ќе се организираат натпревари на природна карпа поради затворените училишни спортски сали во кои има вештачки карпи.
 
Резултати:
ДЕВОЈКИ
1. Наталија Ристевска (Вертикал - Битола)
2. Михаела Санева (Астибо - Штип)
3. Ања Марковска (Карпош - Скопје)
 
MAЖИ
1. Јован Иванов (Астибо - Штип)
2. Горан Кузмановски (Вертикал - Битола)
3. Дарко Јовановски (Златоврв - Прилеп)